Излязоха подробности за двама от заподозрените в шпионаж българи във Великобритания.

...
Излязоха подробности за двама от заподозрените в шпионаж българи във Великобритания.
Коментари Харесай

ММА боец и бизнесдама - двама от заподозрените в шпионаж българи във Великобритания

Излязоха детайлности за двама от обвинените в шпионаж българи във Англия. Козметичката Ваня Габерова е описала пътя към триумфа си в профилирана онлайн платформа. Другият обвиянем Иван Стоянов се оказва прочут на Острова като ММА войник с прякор Разрушителя, който е взел участие в разнообразни аматьорски срещи.
Прочетете още
Ваня Габерова несъмнено може да попадне в графата съумели българи зад граница, написа Българска национална телевизия. Само за няколко години съумява да развие сполучлив козметичен салон, обсипан с грамоти. Бизнесът ѝ просперира, а през 2021 година за нея към този момент работят няколко девойки.

" Салонът ми беше най-голямата фантазия. Просто желаех да се развия в тази област ", изяснява Ваня.

Пред 2021 година тя споделя своята история на триумфа в изявление за интернационалния арбитър на състезания за миникюристи Мирослава Велева-Радкова. В него българката се разказва като човек, който е подготвен на всичко в името на задачите, които си слага.



" Аз съм доста амбициозна. За мен неща като не може няма. Понякога моята непримиримост граничи с нелепост и доста пъти ми оказва помощ да реализира всичко. Харесваше ми да вървя по надпревари да ги спечелвам ", декларира Ваня.

Международният арбитър се среща инцидентно с Ваня преди 4 години точно на съревнование в Лондон, където тя се явява за първи път.

" За мен тя просто е едно амбициозно и работливо младо момиче. Нищо такова не ми е направило усещане и не бих могла да допускам, че тя може да има нещо общо с това ", описа Мирослава Велева-Радкова.

Българката си проправя път на интернационалната сцена като се класира на челни места в десетки надпревари. Според интернационалния арбитър в кариерното развиване на Ваня няма нищо съмнително.

" Българите сме много амбициозни и работливи хора, когато някъде се дава качество сега когато аз я интервюирах преди две години тя беше към този момент учител тъй че хората, които са работили за нея може би са били нейни възпитаници и когато имаш възпитаници е елементарно измежду тях да намериш измежду тях бъдещи служащи. Не бих споделила, че това е подозрително ", сподели интернационалния арбитър.



Относно интернационалните надпревари практиката след пандемията демонстрира, че множеството от тях се организират онлайн. Според английски издания Ваня е взела участие и в съветски конкурс.

" Популярно е в Русия да има уредници, които да оферират участия в надпревари и това се случва главно онлайн. Състезанията са пътят в нашата промишленост да покажеш друго майсторство и да изградиш име и кариера. Предполагам, че не е пътувала за Русия. Предполагам, че си е изпращала нещата задочно ", уточни Мирослава Велева-Радкова.

Другият обвинен по шпионския скандал Иван Стоянов се оказва прочут във Англия като ММА войник. Преди 7 години сънародникът ни е взел участие в дуел, който печели. На кръга излиза с българското знаме.



Дейвид Георгиев, който от 15 години е играч по кикбокс, се среща с Иван на лагер в Лондон през 2021 година Стоянов е взел участие най-вече в дуели за дилетанти, имал е единствено един професионален мач.

" Именно там се срещнах с Иван Стоянов, който ми сподели значителен образец при започване на самия лагер. Той беше на едно равнище и след този лагер той беше на напълно друго равнище. Имаше един шампионат " London Open ". Участваха повече ирландци и англичани като домакини ", сподели Дейвид Георгиев - играч по кикбокс.

Той отхвърля да повярва, че младият мъж може да бъде забъркан в шпионски скандал.



" Със сигурност той не е от този вид хора, тъй като той е човек, който на всички места е по един и същи метод. Не е като хората, които имат няколко лица. Отиват някъде и си трансформират лицето. Напротив той на всички места е един и същи ", разяснява състезателят.

Засега българите упрекнати в шпионаж остават в ареста. Следващото дело по случая е планувано през октомври.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР